Problema caselor de vacanta e si ea particulara in RO.
Venind dupa perioada comunista, care a intrerupt brusc si drastic perioada de bunastare si dezvoltare anterioara, in RO, in genere, este/a fost f acuta dorinta de a avea cat mai mult, din cat(e) se poate.
Iar casele, au jucat un rol principal in treaba asta.
Daca ar fi sa stam sa judecam la rece si impartial, treaba ar sta diferit, sensibil diferit.
Pana acum multi ani de zile in urma si eu imi doream o casa de vacanta (de fapt vreo 2 in RO, in anumite zone); asta pana cand, cu ajutorul unor pers mai intelepte decat mine, am realizat ca lucrurile nu stau chiar asa.
Motivele au fost scrise si mai sus, investie f mare atat in achizitionare sau constructie, dar si-n intretinerea curenta; faptul ca esti restrictionat la zona in care ai casa de vacanta, etc.
Mai bine pui intr-un cont o suma de bani (cam cat ar costa 1/3 sau chiar 1/4 din casa respectiva) si-n fiecare an iei din acel cont pt toate deplasarile pe care le faci in diferite zone ale tarii, la diferite pensiuni.
Daca discutam de o casa "de refugiu", unde vrei sa te retragi sau unde chiar sa traiesti (cum spunea Cata mai sus), iar in oras sa ai locuinta de serviciu, atunci e o alta treaba.
In cazul asta, visul meu a fost si este o cabanuta la munte, intr-o zona cat mai putin circulata de "turisti" si cat mai putin poluata din orice pct de vedere.
p.s.: nu vreau sa se simta careva deranjat, in orice fel, de cele scrise de mine mai sus.