O sa fie jale. Probabil ne-o si meritam, ca natie. Stiu ca multi sar la o astfel de afirmatie, dar daca noi ca si procent important din populatie ne comportam ca in exemplul care urmeaza, ce pretentii sa avem?
In cazul meu, stau intr-un bloc cu o singura scara dar cu doua lifturi (8 etaje, bloc din placi, '84). Acum vreo 2 ani a fost refacut unul din lifturi, cu ocazia unei revizii generale insemnate (de genul schimb distributie la o masina
), adica s-a refacut cabina cu panouri frumoase, oglinda mare, spoturi, butoane estetice cromate etc. Bineinteles a fost un scandal monstru, pe ce dracu s-au aruncat aproape 200 milioane lei vechi (numai vreo 48 milioane a fost cabina, restul au fost maruntaie/contactoare/cabluri electrice si de forta etc etc).
Acum, celuilalt lift ii expira ITP-ul, ca sa zic asa. Si tot asa, ii cam trebuie schimbata distributia. Evident comitetul + presedintele a propus sa fie si asta adus dupa chipul si asemanarea primului lift. Numai ca nu e revolutie in bloc, de ce, cine ia banii, care e comisionul, sa se faca alegeri sa fie schimbat presedintele, the hole shit.
Asta in conditiile in care plata se face in rate, si NIMENI nu trebuie sa plateasca nimic in plus, in afara ce acelasi fond de reparatii neschimbat de vreo 4 ani de zile!!!
Revenind, daca vine o zgaltaiala si pe la noi, mi-e tare teama ca vom calatori nu inapoi in timp, si doar in spatiu, in randul unor tari africane cu bancnote cu nume de madular.