Eu am avut 2 experiențe negative cu Omniasig, dar vina e a mea la una. Practic nu mi-au plătit ceva pentru că agentul nu a trecut complet în Nota de constatare.
Vina a fost dublă de fapt. Prima că nu am citit Nota (nu era prima dată, devenise un fel de rutină) și a doua că am ales să repar pe banii mei și să recuperez de la ei cheltuiala. Dacă alegeam prin service, nota devenea nulă, pentru că service-ul poate face propria constatare și comunică asiguratorului.
La prima nu am o scuză până la urmă.
La a doua este de vină sistemul imbecil de la noi. Dacă iau pe banii mei, durează maxim 5 zile. Dacă aștept prin service și casco, durează vreo 45, minim. Depui actele la service, durează până trimit la asigurator. La poliție trebuie să îi sâcâi mereu cu telefoane, altfel și după 30 de zile nu sunt în stare să dea drumul la hârtii. Apoi mai durează până asiguratorul dă drumul la accept. Aici veriga slabă e poliția, în rest acum reușisem să mișc lucrurile extrem de repede și la service și la omniasig (e un băiat acolo extraordinar).
După multe eforturi am aflat că nu mai pot recupera banii.
A doua vine dintr-o eroare de comunicare dintre service și asigurator. Noroc că este un service măricel și are ceva forță, dacă vrea. Practic în sistemul de trimitere a costurilor nu se regăsesc toate operațiile făcute de service (de exemplu când mai facturează ei câte o cârpă). N-am înțeles exact cum dracu au căzut de comun acord asupra unor procente, dar asiguratorul scade din oficiul un 2% din total, în contul acestor operații, pe care ar trebui să le suport eu. Nu m-am chinuit să înțeleg de ce, nici nu mă interesează. Până la urmă am rezolvat tot cu service-ul, care are după cum spuneam, dacă vrea, metode de acoperire a diferenței (nu vreți să știți cât costă o oglindă).
Tind sa cred că alte service-uri nu le au și acolo clientul mai plătește diverse diferențe.
Deci pe lângă sistem, cu hibe, există posibilitatea cu oameni care vor să facă treabă, să ai rezultate demne de o lume civilizată.
Am avut probleme mult mai mari cu statul. Și încă am o grămadă. Statul este cel mai abuziv organ cu care veți lucra. Mai nou am de lucru cu o bonificație pe care o primești când achiți impozitele integral. Eu NU am calculat acea bonificatie, eu NU am stabilit dacă trebuie sau nu să o primesc, dar de vină sunt NUMAI eu. Și am totul blocat pentru că apar cu datorii la stat și chiar sunt penalizat că am primit acea reducere. Este absolut halucinant. La prima duduie la care am fost, mi-a spus că nu poate face nimic, așa spune sistemul, ea așa face. Acum trebuie să mă duc mai sus, până voi fi deasupra sistemului. Nu plătesc nici mort.
Nu știu de ce, dar nu este prima dată când am avut probleme cu impozitele. De exemplu la Golf când l-am vândut, am aflat că mașina nu era nici înregistrată, nici nu fusese plătit vreun impozit. Mă uitam la duduia aia și-mi venea să-i crăp capul acolo pe loc.