Azi dimineata a trebuit sa fac un drum fulger pana in Mangalia si retur; fulger nu in sensul de neasteptat (ca era in program), ci in sensul ca a trebuit sa parcurg distanta intr-un interval mai scurt de timp (dimineata au aparut alte chestiuni care au necesitat timp neprevazut).
Spre norocul meu, nu am intalnit radare (decat in CT) si am ajuns la limita orei la care trebuia sa ajung.
"Multumiri" deosebite celor de la drumuri, pt tot nisipul
si pietricelele ramase de asta iarna pe autostrada si care acum erau dispuse la operatiuni de sablare a masinii si gaurire a parbrizului. De abia acum incercau sa mai stranga din tot balastul aruncat pe autostrada asta iarna.
Aceleasi multumiri "deosebite" si celor cativa soferi care desi ar trebui sa observe in retrovizoare ca vine o masina din spate ei se baga intr-o depasire anemica, dar maimult de atat fac depasirea cat mai aproape de marginea stg a drumului (balustrada de metal de pe mijlocul autostrazii), adica exact pe unde era cel mai mult nisip+pietricele.
Se mai peticea pe ici colo, iar peste scuipatii de bitum pusi se dadea cu ...............ghice ce? .......... nisip cu pietricele si asa era lasat. Va dati seama ce se intampla cand treceai cu masina peste zonele respective, ce placere avea soferul masinii din spate.
Tot ca o impresie buna, varianta ocolitoare de la Cernavoda (adica pe la marginea orasului) era si ea intr-un amplu proces de plombare; nu este ca si cand ar fi o sosea noua/normala, dar macar nu mai risti sa-ti indoi vreo janta. Sa vedem daca tine mai mult de prima ploaie si/sau 1 Mai.
Inca o data vreau sa le adresez "calduroasele" mele urari de "bine" mintilor crete care au gandit taxarea de la Fetesti. In primul rand ca podurile/portiunea alea/aia nu sunt/este chiar impecabile/impecabila, a fost facut cu bani publici, s-a amortizat de f mult timp (conf standardelor de calculatie, oricum bizare) si cel mai important nu vad niciun beneficiu pt banii dati de mine. La dus am platit taxa si la intoarcere (peste cam 2 ore) am platit-o iarasi; chestiune care se intampla de fiecare data.
Vroiam sa povestesc ceva legat de motorina, dimineata cand am plecat am facut plinul, cum eram pe graba si am ales sa nu alimentez de la statia apropiata, am alimentat de la Petrom-ul de pe Grigorescu intersectie cu Pallady, pretul fiind mai avantajos. Nu este prima data cand merg alert->tare cu masina si nici prima oara pe traseul asta, dar a fost prima data cand mi-a consumat mai mult decat oricand altcandva; iar cand spun mai mult nu vb de o dif mica. Masina a mers bine, a tras ca de obicei, nu a facut niciun fel de nazuri, doar consumul a sarit bine din valorile uzuale. Noroc ca la intoarcere am lasat-o o idee mai lejer, astfel reusind sa imbunatatesc media consumului.
p.s.: Andrei, nu te-am mai sunat sa ne vedem la o cafea, pt ca: imi era ca iar esti prin Buc. si eu in Ct
, dar si datorita faptului ca nu aveam timp deloc
.