Ieri ne-am intors dintr-o escapada de 3 zile, petrecuta intr-o localitate din zona Dealului Negru.
Daca la plecare, Sambata dim, a fost ok pana la iesirea din Buc, la intersectia Militari cu Valea Cascadelor era blocaj, care blocaj tinea pana dupa ce ieseam pe A1, iar pe A1 a fost cat de cat acceptabil de abia in a 2-a jumatate, la intoarcere a fost mai neplacut.
Ieri pe A1 s-a circulat f prost, poate una din cele mai proaste situatii din sutele (sa nu spun mai mult) de drumuri facute de mine pe A1.
Mai sunt tiruri care inca mai depasesc; asigurarea INAINTEA angajarii in depasire este cel mult facultativa pt majoritatea covarsitoare; cum da putina ploaie cum se tampesc (majoritatea); sunt inca multi cei care cred ca au cine stie ce rachete de masini si nu masini cel mult normale/uzuale (multe submotorizate); multi complexati; multe harburi care si-au trait vremea de glorie cand era bunica fata mare, dar proprietarii lor inca au impresia ca sunt miezul din dodoasca; din pacate, f putini civilizati si educati in trafic (indiferent de marca&modelul auto); multi ghiolbani de la taranoaia (nu vreau sa jignesc adevaratii tarani, care nu au nicio vina) care au impresia ca le-a cumparat ma-sa strada/sosea si se incapataneaza sa ruleze degeaba sicu viteza mica pe banda 2 (sau 3 prin orase, cautand ziua de ieri); etc.
Daca la plecare am condus incordat prima jumatate de A1 si f putin dupa, la intoarcere a fost jale de la Bascov pana acasa. F obositor si nu din cauza vitezei sau a ploii, ci din pricina "participantilor" la trafic.
Viteza a fost sensibil peste limita admisa pe vreme buna si am ales aceasta solutie (nu prea indicata) pt a incerca sa scap mai repede de .........trafic.
p.s.: sa nu uit radarele care stateau la ciupeala pe A1, pe ambele sensuri. Ma intreb daca vom scapa vreodata de mentalitatea asta de a "politistilor" din RO.
In plus la intrarea in Buc., la primele 4-5 intersectii erau echipaje de politie; dar sincer habar nu am ce cautau ei pe acolo pt ca nu faceau nimic pt a fluidiza traficul din ce in ce mai mare care intra in Buc.; cel putin la intersectia cu Valea Cascadelor erau mai preocupati de cei care veneau dinspre acea directie decat de cei care intrau in Buc., iar coloanele la intrare erau destul de lungi.