Din punctul meu de vedere cred că poți sta acolo și un an și să mai fie de văzut.
Nici eu nu știu tot, de fapt cred că nu am fost decât de 3 ori și adunat poate am stat o lună și am văzut ceva gen 5%.
Sunt multe obiective turistice istorice sau moderne foarte variate. Chiar mă uitam că au un muzeu în cele mai ciudate locuri.
Pe o bucățică din asta
http://www.romanticroad.com/ am fost și noi, dar eram presați să ajungem la timp la revizie. Cred că-i poți dedica ceva timp.
Apoi dacă ești amator de o vizită la un castel, pe lângă
http://www.neuschwanstein.de/englisch/palace/index.htm mai ai alte zeci la fel de frumoase. Am fost și noi la vreo 2 tot din lipsă de timp. Ăsta îl dau ei ca fiind oarecum de referință. Au și aici un
drum.
Lake Constance - aici ai avea un fel de grădină parc cu multe flori dacă ești amator de așa ceva. Și orășelul este foarte animat. Cam scump cu feribotul.
N-am ajuns încă la nici un obiectiv de genul
http://en.wikipedia.org/wiki/Dachau_concentration_camp, probabil pe viitor.
Berlinul e de vizitat, aș vrea și eu.
Am văzut la tv ceva despre Trier, cel mai vechi oraș din Germania.
Este imposibil să faci un traseu. Noi, deși aveam oarece traseu făcut, l-am cam fentat pentru că te duci la o atracție turistică și acolo găsești pliante cu altele chestii de care n-ai auzit și nici nu aveai cum să auzi. Iei de pe acel perete ce te interesează și îți dai seama că-ți mai trebuie o vacanță.
Dacă mergi pe autostrăzi nu vezi mare lucru. Drumurile secundare sunt destul de libere, dar mai lente.
Dacă te duci cu mașina, ia câteva repere din cele puse de mine mai sus sau altele, după preferințe și interes. Pe navi apoi încearcă să le legi cât mai bine. Eventual poți băga pe drum și un parc de distracții unde poți lejer să pierzi o zi, dar te mai relaxezi. Adică dacă te duci la Cologne, că este un punct de atracție, te poți duce și la Phantasialand. Sau dacă te duci la Constance, poți trece în Elveția la izvoarele Rinului dacă am reținut eu bine. Dacă ești fan LEGO, în zona Munchen, Augsburg ai Legoland. Nu știu, sunt enorm de multe de văzut.
Mi-ar plăcea și mie să mă mai duc. Atenție la cazare, Germania este destul de scumpă. Vezi ce drumuri alegi în navi, rapide sau turistice și ce timp îți dă. Uneori pierzi mai mult timp într-o locație și trebuie să reconsideri ruta. Vezi că destul de des noi nu am găsit chiar hotel clasic cu recepție 24/24 și atunci nu te poți duce la 1 noaptea, ci mai repede la un 10 maxim, trebuie să verifici. Și la 10 vine omul de acasă să te cazeze sau îți lasă cheile la recepție. Depinde ce găsești.
Mai poți să alegi pur și simplu obiective de vizitat și atunci mergi numai pe autostrăzi unde îți poți permite să te duci destul de des cu cât poți. Eu așa am reușit să bag km fără număr, chiar mă gândeam cât aș face până la Bistrița dacă m-aș putea duce constant cu 200+. În felul ăsta acolo numărul de km nu este chiar o problemă. Singura bubă este că iGo de exemplu nu poate calcula corect zonele fără limită și el îți dă cât faci dacă mergi cu limitele recomandate (120-130).
Rent-a-car nu m-ar pasiona decât dacă aș vrea să evit cu orice preț România. În rest, drumul este o plăcere și mai ai de oprit în destule locuri și până la nemți.
Din Munchen te poți întoarce dintr-o bucată, dar cred că te omoară. De preferat să faci o oprire pe drum. Cei mai mulți vor la Arad, eu văd altfel lucrurile și nu cred că pot da sfaturi aici.
Fă o listă cu ce vă intersează, caută obiective pentru toată lumea, să nu fie discuții, pune punctele intermediare pe navi și vezi ce iese. Apoi începi să tai după caz.
Poate
oaspetele să ne spună mai multe, dar septembrie mi-e să nu fie cu frig și ploi. Vezi că unele atracții sunt sus în munți, unde este foarte frig. Recomand și niște haine groase, chiar și vara.