Eu operez mereu cu astia
http://www.enoleggioauto.it/ . Vad ca exista si pe romania mai nou
http://www.traveljigsaw.ro/ Din 2008 pana acuma nu am avut nicio problema, in total 6-7 inchirieri si am mai recomandat la o groaza de lume. E practic o agentie de rezervare, am obtinut mereu masini de la diverse companii mari (Hertz, Budget, Avis etc), la preturi foarte foarte avantajoase. Niciodata nu am avut probleme. Opereaza in toata Europa inclusiv in SUA.
Au un call-center foarte promt in UK care m-a asistat intotdeauna si functioneaza in diferite limbi cu numere de telefon dedicate tarii tale. Platile au fost mereu sigure si confirmate. Am platit de multe ori chiar prin telefon.
Recomand cu caldura.
Fiti atenti la cat de ciocanita este deja masina (mai ales in Italia!). In aeroport de multe ori va este data cheia si luati masina din parcare fara sa se mai completeze procesul verbal (e ca ala de la asigurari cu desen si se marcheaza zgarieturi, lovituri etc). Atentie sa nu fie deja indoita pe vreundeva si sa va verifice la intoarcere...
Atentie si la rezervor, nu intotdeauna este plin si trebuie adus asa cum l-ati luat plus ca se specifica si in acte nivelul de carburant. La returnare alimentati nu pana sare pompa ci mai devreme cat sa arate pe bord "full".
Atentie mare sa aveti asigurarea RCA in geam si in mapa cu acte. Eu am luat amenda in IT ca nu aveam RCA la mine... amenda am lasat-o la firma de inchirieri si au contestat-o/platit-o ei.
Unchiule vezi ca Avis si Hertz sunt printre cei mai avizi dupa limite de KM... Citeste bine oferta sau vezi la astia de ti-i recomand eu.
La plata cu cardul la ridicarea masinii aveti grija ca va trebuie card EMBOSAT, de preferinta card de credit sau macar cu o suma mare de bani pe el. Eu pentru o masina mica (Punto,Polo,Fiesta) imi blocau pe cardul de credit cam 400-600euro si de obicei nu ii deblocheaza imediat ce predai masina (au termen 40 de zile!!!). Nu stiu cum procedati la plata in online, dar garantie tot se "blocheaza" pe card.
Inca o chestie: masina indicata in rezervare (gen Polo/Fiesta/Mondeo) la mine NICIODATA nu a coincis cu masina propriu-zisa. In acte/rezervare este indicata doar categoria si un exemplu de masina din categoria respectiva. De cele mai multe ori rezervam Lancia Ypsilon si am primit: Kia Picanto, C3, Twingo, Punto Classic, Clio, 207. La Golf VI am primit Fiat Bravo si tot asa. Totul tine de disponibilitatea de moment (data, ora) a sediului de unde ridici masina.
Sa aveti la indemana un numar de telefon al firmei de inchirieri. De obicei il gasiti si in actele masinii. Am prins odata un Twingo cu 5k km la bord si abia a doua zi mi-am dat seama ca avea o janta indoita si la peste 120km/h ziceai ca iti iei zborul. Am solicitat inlocuirea intr-o alta agentie Europcar in alt oras. Am primit un C3 la schimb fara niciun comentariu.
In caz ca loviti usor masina la parcare/manevre declarati ca asa ati gasit-o in parcare, altfel va complica viata inutil.
Atentie si la optiunea de asigurare: se face asigurare normala care are fransiza de cateva sute de euro sau asigurare FULL care costa f mult dar care acopera orice eveniment fara costuri suplimentare.