First topic message reminder :
Mai săptămâna trecută mă uitam peste niște cifre care se leagă și cu ce spune Boc despre schimbarea codului muncii și necesitatea creșterii gradului de ocupare al românilor.
Cifrele astea mi s-au părut cel puțin SF.
Financiarul nu dă toate cifrele, însă pe scurt rezultă că ar fi inactivi cam 2,8 milioane de români cu vârsta între 15 și 64 de ani. Inactiv exclude șomer, pensionar etc.
Și toată lumea își pune speranța în ăștia pentru a fi o sursă serioasă de venit la buget. Păi dacă e așa, eu nu văd cum România să se poată baza pe țăranii care-și sunt suficienți în propria gospodărie (nu toți produc pentru comercializare), pe elevi și studenți.
Forța de muncă calificată inactivă reprezintă un procent minuscul.
Parcă suntem tâmpiți.
Cifrele astea mi s-au părut cel puțin SF.
In trimestrul trei al anului trecut, rata de ocupare a populatiei cu varsta intre 15 si 64 ani era de 60,2%, respectiv 9,428 milioane de persoane.
Tot in aceeasi perioada a anului trecut, populatia activa a Romaniei a fost de 10.185.000 de persoane, din care 9.482.000 erau ocupate si 703.000 erau somere.
Financiarul nu dă toate cifrele, însă pe scurt rezultă că ar fi inactivi cam 2,8 milioane de români cu vârsta între 15 și 64 de ani. Inactiv exclude șomer, pensionar etc.
Și toată lumea își pune speranța în ăștia pentru a fi o sursă serioasă de venit la buget. Păi dacă e așa, eu nu văd cum România să se poată baza pe țăranii care-și sunt suficienți în propria gospodărie (nu toți produc pentru comercializare), pe elevi și studenți.
Forța de muncă calificată inactivă reprezintă un procent minuscul.
Parcă suntem tâmpiți.