Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

You are not connected. Please login or register

Viitorul luminos

+3
oaspetele
Aer Curat
c6t9
7 posters

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down  Message [Page 4 of 7]

1Viitorul luminos - Page 4 Empty Viitorul luminos Sun Apr 03, 2011 8:48 am

c6t9

c6t9

First topic message reminder :

Mai săptămâna trecută mă uitam peste niște cifre care se leagă și cu ce spune Boc despre schimbarea codului muncii și necesitatea creșterii gradului de ocupare al românilor.

Cifrele astea mi s-au părut cel puțin SF.

In trimestrul trei al anului trecut, rata de ocupare a populatiei cu varsta intre 15 si 64 ani era de 60,2%, res­pectiv 9,428 milioane de persoane.

Tot in aceeasi perioada a anu­lui trecut, populatia activa a Romaniei a fost de 10.185.000 de persoane, din care 9.482.000 erau ocupate si 703.000 erau somere.



Financiarul nu dă toate cifrele, însă pe scurt rezultă că ar fi inactivi cam 2,8 milioane de români cu vârsta între 15 și 64 de ani. Inactiv exclude șomer, pensionar etc.

Și toată lumea își pune speranța în ăștia pentru a fi o sursă serioasă de venit la buget. Păi dacă e așa, eu nu văd cum România să se poată baza pe țăranii care-și sunt suficienți în propria gospodărie (nu toți produc pentru comercializare), pe elevi și studenți.
Forța de muncă calificată inactivă reprezintă un procent minuscul.

Parcă suntem tâmpiți.

https://www.facebook.com/pages/Text-sunet-și-imagine/151603018234

76Viitorul luminos - Page 4 Empty Re: Viitorul luminos Tue Sep 06, 2011 10:40 am

c6t9



Deci și tu tot acolo ai speranța pusă. E bine. Să știi că aici multe s-au făcut numai pentru că ne-au cerut ăia.

https://www.facebook.com/pages/Text-sunet-și-imagine/151603018234

77Viitorul luminos - Page 4 Empty Re: Viitorul luminos Tue Sep 13, 2011 12:16 pm

c6t9

c6t9

De ce se grăbește România să treacă la €???

https://www.facebook.com/pages/Text-sunet-și-imagine/151603018234

78Viitorul luminos - Page 4 Empty Re: Viitorul luminos Tue Sep 13, 2011 12:42 pm

Aer Curat

Aer Curat

Sa-l prinda pana dispare. Very Happy

79Viitorul luminos - Page 4 Empty Re: Viitorul luminos Tue Sep 13, 2011 12:44 pm

c6t9

c6t9

Good one

lol!

https://www.facebook.com/pages/Text-sunet-și-imagine/151603018234

80Viitorul luminos - Page 4 Empty Re: Viitorul luminos Fri Sep 30, 2011 3:51 am

Aer Curat

Aer Curat

c6t9 wrote:.................
La cum o dau "specialiștii", deja atunci va fi trecut al 3-lea război
mondial. Oricum dacă mai aud mulți care spun că trebuie să reducem
consumul la maxim, încep să-i cred și pe ăștia cu WW3.

Pornind de la acest post, discutia dpmdv ar fi urmatoarea:
Da consumul trebui redus, dar asta insemnand sa consumam responsabil si sa nu cumparam, iar mai apoi sa aruncam mai mult decat aveam realmente nevoie.
Sa ne reevaluam necesitatile si dorintele si sa nu mai cumparam tot felul de lucruri, care dupa prima folosire, vor zace nefolosite pe undeva.
Dar si producatorii sa revina la a face lucruri de calitate, rezistente si nu produse de f scurta folosinta (or avea ei profit mai mare momentan, dar consuma maimulte resurse si polueaza mult mai mult astfel).
Sa intelegem ca sunt de toate (cele necesare) pt toti si sa nu mai alergam haotic dupa cat mai multe resurse, pe care apoi le irosim nechibzuit.
Sa intelegem ca sunt f multe iluzii si tentatii artificiale, ca altele ar trebui sa fie preocuparile si telurile noastre (daca vrem sa schimbam ceva la cum sunt lucrurile acum).
Consumerism sau nu, este o falsa tema de discutie, care nu face altceva decat sa ne abata atentia de la chestiunile importante si care discutie, va fi oricum diriguita in avantajul grupurilor de interese fianciare mondiale.
Sa incercam sa gasim o solutie eficienta pt a transporta mancarea, pe care cei mai multi o arunca stricata sau care nu corespunde standardelor dimensionale sau de alta antura ale ue (de ex.) celor care realmente mor de foame.
Sa incercam sa tratam natura normal, ca mediul in care traim si de care trebuie sa avem grija si nu cu dusmania manifestata in ultimul secol.
.........
.........


Poate unora li se vor parea desuete cele scrise mai sus, dar daca ar medita la ele liber si fara prejudecati, ar fi posibil sa aibe o alta opinie.

81Viitorul luminos - Page 4 Empty Re: Viitorul luminos Fri Sep 30, 2011 9:23 am

c6t9

c6t9

Nu știu dacă ajungem noi vreodată la un nivel așa de ridicat. Omenirea în esență este o mizerie cu preocupări meschine și sume uriașe de bani care se bagă în direcții cel puțin ciudate.

Am ajuns la 7 miliarde totuși. Poate este momentul să se ia niște decizii undeva. De fapt s-a făcut primul pas. Serviciile turistice all-inclusive vor fi interzise pentru că sunt vinovate pentru foametea mondială.

Pe de altă parte, poate și oamenii, adică nu poate, sigur și oamenii ăștia sunt. Reebok a scos în US o reclamă care spune că încălțat cu nu știu ce pantofi, formele posterioare se vor modela într-un anumit fel. Și s-au încălțat atât de multe femei încât acum Reebok trebuie să returneze 25 de milioane de $. Femeile după ce s-au încălțat au așteptat minunea. Surpriză, nu s-a întâmplat nimic. S-au dus la protecția consumatorului și fiind US, ăia au testat să vadă dacă pantofii Reebok chiar remodelează fesele. Damn, cică singuri nu fac asta. Reclama sugera că ar fi suficient să îi încalți și gata Lols

https://www.facebook.com/pages/Text-sunet-și-imagine/151603018234

82Viitorul luminos - Page 4 Empty Re: Viitorul luminos Sun Oct 02, 2011 11:32 am

Aer Curat

Aer Curat

Nouriel Roubini: Karl Marx a avut dreptate, capitalismul se poate autodistruge

Intemeietorul teoriei socialismului stiintific, Karl Marx, a avut dreptate in privinta autodistrugerii capitalismului, spune, intr-un interviu acordat Wall Street Journal, Nouriel Roubini, supranumit Dr. Doom al Economiei: "Karl Marx a avut dreptate, capitalismul se distruge din interior", a afirmat Roubini.
"Pietele nu functioneaza", a mai adaugat el.

Nouriel Roubini este de parere ca economia globala merge in directia unei recesiuni colective, in frunte cu Statele Unite, Zona euro si Japonia, iar Guvernele au luat exact masurile gresite, in incercarea lor de a preveni fenomenul.

"Fiecare companie vrea sa supravietuiasca, reducand costurile cu forta de munca. Costurile cu forta de munca inseamna venitul salarial si consumul. Din cauza asta este un proces autodistructiv", este explicatia lui Roubini.

Economistul american Nouriel Roubini este recunoscut pentru pesimismul sau si a devenit celebru gratie faptului ca a prezis, inca din 2005, criza economica globala izbucnita doi ani mai tarziu.

83Viitorul luminos - Page 4 Empty Re: Viitorul luminos Sun Oct 02, 2011 11:52 am

c6t9

c6t9

Dacă a fost ceva evident pentru mine, un nimeni al economiei, presupun că pentru ăștia mai luminați era o certitudine. Problema e alta, specialiștii chiar nu știu ce ar trebui făcut. Sunt depășiți de situație. Chiar recent prezenta Guran părerile unor specialiști care o țin nene să ne reducem serios consumul, să ne schimbăm stilul de viață. Păi să mă ierte, dacă nu ar mai consuma nimeni, repercursiunile ar fi colaps general. În ideea că totuși nu vrea nimeni asta, nu pot să cred decât că pur și simplu "specialiștii" sunt cei care ne-au adus în această situație. Bancherii și consilierii financiari. Am pus eu pe aici niște filme care explică mecanismele.

Suntem 7 miliarde. Chiar nu înțelege nimeni că lucrurile au ajuns la un punct critic. Dacă trebuie să ne schimbăm stilul de viață, în nici un caz nu trebuie să fie o revenire la subzistență, pentru simplul motiv că nu este un scenariu viabil. În scurt timp se va ajunge la o escaladare serioasă a conflictelor așa cum le vedem la greci, dar la nivel planetar. Reacția pe moment asta va fi.



O treabă interesantă și paranoică, dar, nah, niciodată să nu spui niciodată. Momentan am ajuns într-o situație ce părea ireală acum 20-25 de ani, când se vehicula acest scenariu. Primul președinte de culoare în America, început decăderii, controlul maselor, măsuri fără precedent de imixtiune în viața noastră justificate ca fiind pentru propria protecție, apariția chip-urilor personale etc. Vizionar ăla de și-a dat seama că aici se va ajunge. Până la urmă, cu ceva acces la informații din culise, era previzibil că se va întâmpla într-un final.



Nu știu dacă primul care a teoretizat problema este Marx, dar asta e mai puțin important.



Poate până la urmă nu voi fi ferit de un război nici în timpul vieții mele, oricum fiind norocos că n-am trăit unul, pentru că pe planetă nu poți spune ca domină pacea.



Last edited by c6t9 on Sun Oct 02, 2011 12:58 pm; edited 1 time in total

https://www.facebook.com/pages/Text-sunet-și-imagine/151603018234

84Viitorul luminos - Page 4 Empty Re: Viitorul luminos Sun Oct 02, 2011 12:34 pm

Aer Curat

Aer Curat

c6t9 wrote:..............
... nu pot să cred decât că pur și simplu "specialiștii" sunt cei care ne-au adus în această situație. Bancherii și consilierii financiari. .....

......................................

Asta-i esenta. Wink

85Viitorul luminos - Page 4 Empty Re: Viitorul luminos Sun Oct 02, 2011 1:09 pm

c6t9

c6t9

We're fucked!

https://www.facebook.com/pages/Text-sunet-și-imagine/151603018234

86Viitorul luminos - Page 4 Empty Re: Viitorul luminos Sun Oct 02, 2011 2:23 pm

Aer Curat

Aer Curat

Doar daca vrem sa fim. Smile

87Viitorul luminos - Page 4 Empty Re: Viitorul luminos Sun Oct 02, 2011 5:54 pm

oaspetele



Nu cred ca se mai pune problema daca vrem sau nu.
Maxim o sa foloseasca prezervativ.
Smile

88Viitorul luminos - Page 4 Empty Re: Viitorul luminos Mon Oct 03, 2011 10:12 pm

Aer Curat

Aer Curat

Apostolii apocalipsei financiare: cele mai şocante 12 citate despre criză

Desi trebuie sa tinem cont de ce discutam mai sus, apropos de "specialisti", asta insemnand ca eu nu sunt de acord cu toate cele scrise in acest link, exista si ceva care are mari sanse sa se adevereasca. Iar asta datorita exclusiv comportamentului oamenilor.

89Viitorul luminos - Page 4 Empty Re: Viitorul luminos Tue Oct 04, 2011 12:56 am

c6t9

c6t9

Încă s-ar putea lua anumite măsuri.

Mi-a plăcut oarecum ce-a spus grăsuța din America, deși este o măsură de stânga. Ar trebui pus un prag pentru avere la 100 de milioane de dolari. Cine spune că nu poate trăi cu atât de puțin, să fie instituționalizat.

Nu-i rau, nu?

Suntem aici și din cauza profitului imens făcut de către unele companii. Să nu uităm că la cele petroliere de exemplu, el rivalizează cu PIB-ul unor țări precum România.

La Greci eu nu pricep o treabă. Acolo e clar că cei de la putere au păcălit Europa prin uz de fals. Și totuși n-am auzit să fie cineva arestat. Cum dracu vor ei să returneze aproape 500 de miliarde de euro din concedieri? Adică planul în sine este stupid. Statul de unde are grosul banilor? Nu din taxe și impozite? Presupun că nu din salarii, să fim serioși. Și dacă va crește numărul șomerilor, statul va încasa tot mai puțin și iar va crește numărul șomerilor și nu văd cum pot concedierile să fie o măsură inteligentă pentru a salva țara.

https://www.facebook.com/pages/Text-sunet-și-imagine/151603018234

90Viitorul luminos - Page 4 Empty Re: Viitorul luminos Tue Oct 04, 2011 2:51 am

oaspetele



Concedieri de bugetari, totusi.
1salar al unui bugetar e mult mai mare decat impozitele si taxele pe care el le plateste plus un ajutor de somaj platit de stat cateva luni. DAR, e evident ca trebuie sa faci ceva ca stat, ca sa creezi niste locuri de munca, care vor absorbi parte din somerii aia pana isi pierd ajutorul de somaj.
Asta nu a inteles sau nu a facut sau pur si simplu nu a stiu sa faca Boc.
Nu poti numa sa tai salarii, pensii, ajutoare. Trebuie sa si pui ceva in loc.
Iar taierile facute in 2010 sunt intr-o masura mai mare sau mai mica "datorate" LIPSEI de reactie din 2009.
Sau chiar aia trebuia sa fie reactia...nu exclud vina PNL-ului pentru lipsa de reactie din 2007-2008.
Dar, nu-i asa, i-am pedepsit si i-am dat jos de la guvernare. De trei ani ne lafaim in superba guvernare portocalie.

BA, voi stiti cine e PREFECT la noi in judet ??


http://www.citynews.ro/bistrita-nasaud/editorial-4/mr-prefectura-49142/

"Tanar, brunet, 1,75 cm, 80 de kilograme, studii
superioare, fara experienta, stare materiala de exceptie, cu
dificultati de exprimare, emotiv si supus, nu caut nimic, doar astept
laude.
" Cam asa ar putea arata un anunt dat la gazeta de junele
prefect, care are o singura scuza ca a parvenit in fruntea judetului,
potrivit cv-ului. Si anume aceea ca a prestat pe langa SC Fasc SRL, si a
patronat SC Terra Nostra si SC Mobil Star.



Stiti, firmele alea care au avut lucrari de la Consiliul Judetean si de la primarii in anii trecuti. Cautat la CV
- si il atasam pentru ca vorbeste de la sine, prefectul e cel mai
neconvingator personaj politic din PD-L. Vorba fostului prefect - Ioan
Szilagyi "Fii serioasa, ca Oltean e prefect". Cu punctualitatea sta si
mai prost Cristian. Si poate si cu tinereasca vigoare - din moment ce
dupa un drum de Bucuresti are dificultati in a se trezi la ora 9 ca sa
ajunga la 10 la intalnirea cu sindicalistii.



De vorbit - vorbeste ca EBA, chiar mai rau, iar ca reprezentant al
Guvernului in teritoriu poate fi zarit ades in Bamboo-ul bistritean,
unde prietenii ii semnaleaza gravele lor probleme personale care capata
instantaneu anvergura judeteana si intra pe agenda Prefecturii. Flancat
de consilierii care fac strategii ca sa-l trezeasca (dimineata), tanarul
si inocentul Florian are insa si indeletniciri placute voinicului.



De pilda, viseaza, flirteaza cu reporteritele cu gene prelungi,
semneaza (uff, si inca cate hartoage), vegheaza la mentinerea dragostei
in judet si face mari eforturi sa articuleze la conferintele de presa.
Ce-i drept, nu e putin lucru sa inveti sa vorbesti, sa-ti mustrezi
consilierii cand transmit comunicate fie aiurite, fie metaforice, si
toate astea avand in spate vasta experienta de a fi absolvit o facultate
particulara in Baia Mare.



O consolare ar fi ca EBA, Elena Udrea si alte zâne ale politicii
romanesti, sa organizeze de Ziua Barbatului concursul national Mister
"Prefectura" pe care daca ar exista doar probe standard: defilare in
costum de seara si defilare in costum de baie, prefectul de Bistrita -
ca pruna bistriteana - ar putea sa il castige. In incheiere trebuie sa
spun ca, evident, fiecare ziarist din Bistrita are ceva cu noul prefect.



Eu spun ca bistritenii ar fi meritat unul mai bun. Noroc ca e tanar
si ca e ascultator, noroc ca ii sopteste in casca Ioan Oltean. Insa nu
au trecut decat cateva luni, si Cristian are tot timpul sa demonstreze
ca poate.


Ana Dragu

91Viitorul luminos - Page 4 Empty Re: Viitorul luminos Wed Oct 19, 2011 4:29 am

c6t9

c6t9

Oare până când se pot pompa bani în economiile europene (poate chiar mondiale, deși numai US sunt în discuție)? Se anunță niște planuri pentru "producerea" unor fonduri de sute de miliarde care să fie disponibile economiilor europene vulnerabile.

https://www.facebook.com/pages/Text-sunet-și-imagine/151603018234

92Viitorul luminos - Page 4 Empty Re: Viitorul luminos Wed Oct 19, 2011 1:06 pm

Aer Curat

Aer Curat

Ei (conducerea statelor) pot pompa cat vor ei, pt ca au in mana emiterea de masa monetara (tiparnitza), daca se pun de acord, pot pompa la nesfarsit.
Insa nu stiu cat va mai fi inghitita, aceasta masura, de piata, jucatori si chiar oameni obisnuiti (pt ca la un moment dat, deloc indepartat si cum e panica mondiala, cu atat mai repede, ne va rabufni in fata f urat aceasta emitere masiva).
Dar e f clar ca toate acestea se fac cu deplina complicitate a bancilor .......

93Viitorul luminos - Page 4 Empty Re: Viitorul luminos Mon Oct 24, 2011 7:17 am

c6t9

c6t9

Consolidarea bugetară în România este o iluzie. Ăștia sunt tâmpiți de-a dreptul. Nu înțeleg cum te consolidezi când amâni inevitabilul ca să dea bine pe hârtie. Poate ne spune oaspetele cu mai stă cu plățile. La câte zile, 400?

https://www.facebook.com/pages/Text-sunet-și-imagine/151603018234

94Viitorul luminos - Page 4 Empty Re: Viitorul luminos Mon Oct 24, 2011 11:16 am

oaspetele



eh, n-am sarit de un an. Cu exactitudine Razz nu va pot spune, cert e ca luna noimebrie (cred) ca e platita integral.
noiembrie 2010.
ar mai fi niste facturi : august-septembrie-noiembrie 2010, care nu au fost primite din cauza depasirii plafoanelor.
plafoane aparute evident la cateva zile dupa ce am depus retetele...

ascunderea arieratelor e o tehnica veche, nu e inventata acuma.
dar acuma e mult mai important sa ascunzi sub pres datoriile, ca altfel nu pupi bani de la FMI.

95Viitorul luminos - Page 4 Empty Re: Viitorul luminos Wed Nov 09, 2011 12:28 pm

c6t9

c6t9

Încă e criză. Da' cică nu-i aia mare. Încă.

Iar nu pricep ceva. E destul de clar că toate măsurile luate au fost inutile. Și încă se pompează bani în ceva ce oricum este pierdut. Sau nu reprezintă de fapt problema. Sau nu singura. Sau nu cea mai gravă. Și banii ăia ai cui sunt? De unde are E.U. mii de miliarde de €? Produce efectiv ceva?

Deci bag seama că problema nu o reprezintă populația. Ei doar plătesc bubele altora. Ce datorii are populația la modul absolut? Ce clasă? Ce extravaganțe are? O mașină de "lux", vorba amărâților de la tv? O mașină care între noi fie vorba e cam cât o prăjitură, o sticlă de șampanie și o noapte la un hotel șmecher.

Și ce vor să salveze? Cum? Dacă nu mai consumăm, nu mai producem. Este faliment sigur.

Am văzut niște imagini interesante cu muncitori din Asia. Niște case vai de ele, mâncare la un mare cazan fără pretenții, un fel de pat și cam atât. Să înțeleg că ăsta este idealul spre care tindem? "Idealul".

Ok, după cum văd eu lucrurile, criza sunt mai multe crize, care se dezvoltă simultan. Dintr-o neșansă sau poate se susțin reciproc, nu știu.

Prima ar fi atacurile speculative care s-au tot făcut. Numai o taxă pe tranzacții reprezintă fix nimic. Dacă nu se vor lua mai multe măsuri de protecție în acest sens, lucrurile vor continua. Să nu uităm că au fost oameni care au profitat de pe urma tuturor căderilor și care au pariat pe acestea. Chiar și de pe urma grecilor s-au făcut bani astfel.

Apoi dacă tot vorbim de speculații, sunt domenii în care se fac profituri uriașe și care au un impact negativ direct asupra populației. De exemplu BP are profit istoric în miliarde de €. Până și Petrom cică și-a dublat profitul net. E clar că o duc foarte rău și trebuie să mai crescă prețurile. Abia supraviețuiesc.

O problemă serioasă la nivel mondial, mult peste criza datoriilor suverane o reprezintă de fapt creșterea populație în zonele foarte sărace. Acolo evident că se va dezvolta o concurență cu care Europa în special nu se va putea lupta. Nu are cum. Populația aici este puțină, îmbătrânită și lucrurile merg spre mai rău, nu spre bine. Soluțiile cu creșterea aberantă a vârstei de pensionare sunt stupide și disperate, dar cu efecte și mai distructive. De altfel cam toate măsurile de restrângere au fost astfel. Se dorește eliminarea încurajării natalității prin mijloace financiare pentru că nu mai sunt bani. Nu mai sunt bani pentru că nu mai sunt nici tineri suficient de mulți. Cei care sunt nu vor să mai facă copii pentru că se restrâng afacerile, sunt relocate, dispar locurile de muncă și evident viitorul apare incert. Aici oamenii au o altă înțelegere și nu se reproduc precum animalele, indiferent de condiții și consecințe.

Într-un final prevăd că vor apărea peste tot mișcări de stradă. Aici nu se mai produce și lumea nu mai are ce să muncească, iar acolo unde s-au mutat fabricile pentru că mâna de lucru este ieftină, pur și simplu vor fi prea multe guri de hrănit și oricum cine mai rămâne să cumpere acele produse pe termen lung - aici nu mai sunt bani, ăia sunt plătiți prea puțin și nu pot consuma tot, chiar dacă procentual creșteri de 20-30% la consum par fabuloase.

Cei de sus care dețin puterea nu vor ceda, asta e clar. Nu au luat nici o măsură care să-i miște cumva. Populația trebuie să nu mai consume, să economisească (ce?), să se sacrifice în general. Și uite așa, pentru "binele" populației este foarte probabil ca într-un viitor nu foarte îndepărta și pe fondul acestor mișcări tot mai prezente, să se treacă de la statul capitalist, la unul de tip polițienesc (poate militar e prea mult spus). Și asta spre "binele" nostru, după cum spuneam.

Da, viitorul este ... chiar va fi.

https://www.facebook.com/pages/Text-sunet-și-imagine/151603018234

96Viitorul luminos - Page 4 Empty Re: Viitorul luminos Thu Nov 10, 2011 12:34 pm

c6t9

c6t9

În US creditul ipotecar a inregistrat un minim istoric cu valori de sub 4% pentru 30 de ani și se apropie de 3% pentru 15 ani. Bine, nu include costul real, dar oricum aceste cifre nu l-au inclus niciodată și în urmă cu 5 ani era cu 50% mai mare.

Acolo există o mare problemă pentru că toți fug de case, fiind văzute ca o investiție neperformantă. Aproape nimeni nu mai este dispus să plătească în acest sens.

Tot US are printre cele mai slabe politici în ceea ce privește concediul maternal plătit și încurajarea natalității, cu doar 2.5 luni de concediu plătit - care și așa este cu diverse neajunsuri și doar 50% dintre mame și-au luat concediu în perioada 2006-2008. Dar la ei este de înțeles, oameni în țară intră fără număr.

Ceva din alt sertar.

O specie de rinocer a dispărut complet și încă 2 sunt pe ducă. În curând s-ar putea să nu mai vedem rinoceri decât în câteva grădini zoologice.

https://www.facebook.com/pages/Text-sunet-și-imagine/151603018234

97Viitorul luminos - Page 4 Empty Re: Viitorul luminos Wed Nov 23, 2011 1:15 am

Aer Curat

Aer Curat

98Viitorul luminos - Page 4 Empty Re: Viitorul luminos Fri Dec 02, 2011 3:36 am

c6t9

c6t9

Prețurile din România sunt prea mici. În Europa numai Bulgaria are prețuri mai mici decât noi.



Franța pierde AAA și situația economică din zona euro devine tot mai tensionată.



Speculatorii pariaza miliarde pe colapsul euro si aprecierea dolarului - e ceva ce spuneam și eu acum vreo săptămână.

https://www.facebook.com/pages/Text-sunet-și-imagine/151603018234

99Viitorul luminos - Page 4 Empty Re: Viitorul luminos Fri Dec 02, 2011 3:42 am

c6t9

c6t9

87 de bănci din 15 țări europene sunt văzute cu posibile probleme. Cred că toate.

https://www.facebook.com/pages/Text-sunet-și-imagine/151603018234

100Viitorul luminos - Page 4 Empty Re: Viitorul luminos Fri Dec 02, 2011 3:50 am

andrei0241

andrei0241

c6t9 wrote:Prețurile din România sunt prea mici. În Europa numai Bulgaria are prețuri mai mici decât noi.

Preturile in general? Si daca da, comparat cu ce? Nu intreb care'ar fi solutia Razz

101Viitorul luminos - Page 4 Empty Re: Viitorul luminos Fri Dec 02, 2011 7:01 am

c6t9

c6t9

Eu n-am mai fost plecat din țară de mult timp. Atunci (când am fost), prețurile nu mi s-au părut la multe categorii de produse (mâncare, băutură, electronice, haine) a fi mai mari ca la noi în destul de multe țări, să nu spun în toate de am fost. Poate în ultima vreme lucrurile s-au mai schimbat. Cert este că o statistică la nivel de UE ne pune în penultimul loc la prețuri, doar la bulgari fiind mai ieftin. Relevanța studiului îmi scapă totuși, pentru că nu are nici o relevanță. Nu contează cât de ieftin este un produs, dacă eu nu mi-l pot permite. Poate să fie și de 10 ori mai ieftin ca la nemți dacă eu am salariul de 100 de ori mai mic. Cam câte produse din astea îmi pot lua eu și câte ei? La noi fiind mai ieftin totuși.



E tot mai clar că totul se va pune în cârca cetățenilor. Ani buni am fost cam în următoarea situație. Să spunem că atunci când ne era foame, ni se punea în față o felie de pâine într-o farfurie și un burger mare în alta. Dacă cumva nu ai fi ales din prima ce trebuia, în timp pentru cine alegea burger-ul veneau ca bonus și alte chestii precum o sticlă cu suc, o prăjiturică.



Cine dracu nu ar fi ales soluția poate mai puțin sănătoasă, dar atât de atrăgătoare? Și acum culmea, după ce a fost aplicat acest sistem, vinovați nu sunt cei care controlau farfuriile.



Pare oarecum greu de acceptat, dar dacă sistemul financiar va cădea, indiferent de zonă (adică ce mi-e că va fi Europa, ce mi-e că va fi US), va antrena un colaps general. Mai interesant mi se pare că această criză este de fapt un cumul de crize la nivel mondial, care nu au fost niciodată tratate pentru vindecare, ci doar s-au prelungit prin diverse metode.



Acum se naște întrebarea, pot fi ele vindecate? Este sistemul în sine o problemă? Dacă da, atunci nu pot fi vindecate. Dacă nu, atunci cine are interes să nu se ia măsurile care sunt necesare.



Noi suntem doar spectatori. Nu cred că putem face ceva, chiar dacă am ieși în stradă de exemplu. Sistemul a fost gândit să se protejeze în absolut orice situație. Sau aproape.



Last edited by c6t9 on Fri Dec 02, 2011 10:44 am; edited 1 time in total

https://www.facebook.com/pages/Text-sunet-și-imagine/151603018234

Sponsored content



Back to top  Message [Page 4 of 7]

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum