Noroc cu temp in jur de 0 grade, au facilitat topirea, inmuierea fie ea si partiala a glodurilor de gheata si incepe sa se poata circula (oricum ca vai de vai, dar macar sunt ceva sanse) si pe unele stradute laterale.
Azi iar am dat la zapada din greu, in primul rand a trebuit sa rezolv cat de cat problema fortificatiei facuta langa Fabia, prin amabilitatea unui cu minte putina. Acelasi care vrand sa-mi faca un bine (si cel mai probabil dupa aia sa-mi ceara si bani) se apucase sa-mi dea zapada jos de pe masina cu lopata.
In contextul in care niciodata nu am cerut cuiva sa-mi dea zapada de pe oricare dintre masini; si nici macar din jurul ei.
Drept urmare si pt ca am ajuns la putin timp dupa ce incepuse matreata operatiune, m-am ales "doar" cu cateva zgarieturi pe toata lungimea muchiei montantului A, de la plafon si pana la capota, plus o maaare zgarietura pe oglinda stg.
Am inlaturat din acea fortificatie mai bine de jumatate, de asa natura incat sa nu mai fie vreo problema sa nu pot deschide oricare dintre usi, plus sa am un acces cat mai facil in parcare. Norocul meu ca am un spatiu verde, in spatele locului de parcare, extrem de generos; partea mai delicata a fost ca exista si un gard de aprox. 2m inaltime si fiecare lopata cu zapada a trebuit ridicata si aruncata peste gard. Oricum mormanul facut de mine este pe toata latimea locului de parcare si cat gardul de inalt.
In plus am curatat si strada, atat cat am putut, nu numai in dreptul locului meu de parcare, ci si in dreptul locului de langa mine si toata intrarea in parcare si inspre bloc.
Nimeni nu a dat vreo lopata sa curete si straduta/aleea, desi sunt destule masini care parcheaza aici, plus cele care tranziteaza spre blocurile de langa.
Cel mult au fost unii care s-au chinuit sa scoata putin masina din parcare, au curatat cat de cat locul de parcare si atat.
Pe straduta/alee nu ar fi dat zapada de zici ca ii pica ceara sau la cadea rangul.