Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

You are not connected. Please login or register

Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ?

+7
the1
Monitor_R
alias
oaspetele
1QVIPER
c6t9
Aer Curat
11 posters

Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Next

Go down  Message [Page 6 of 12]

1Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Wed Mar 09, 2011 10:19 am

Aer Curat

Aer Curat

First topic message reminder :

Dupa cum prea bine stiti unii dintre voi Very Happy , de cateva sapt intentionez sa cumpar un laptop. Am cochetat cu aceasta idee cu ceva vreme in urma, insa nu era neaparat necesar (nu ca acum ar fi devenit imperios necesara aceasta achizitie), dar am tot amanat.
Din ce am vazut, plus discutiile extinse purtate pe aceasta tema, nu mi-au sporit intersul fata de aceasta achizitie; cumva chiar din contra.
E adevarat ca si bugetul alocat de mine, este unul mediu, recte 2.800 Ron doar daca chiar merita respectivul laptop, altfel mai jos.
Cum cam toate ofertele din zona asta de pret, brand sau "noname", au cam aceleasi sanse la fiabilitate sau risc de a se strica, e cam greu de facut diferentierea; poate doar din prisma garantiei oferite.
Intr-un timp ma oprisem la unele modele Dell (2 an garantie), dar in cele din urma ma uit la un HP (1 an garantie, dar este posibila o extensie a garantiei pana la 3 ani, contra a 340 ron suplimentari); preturile sunt aceleasi, sau tot pe acolo.

HP ProBook 4520s i5-480M 4GB 640GB ATI HD6370 1GB

O alta configuratie pt un Dell (procesorul difera putin, tot i5, dar la 480 in loc de 460), in plus are 3 ani in loc de 2 garantie:
Dell Inspiron N5010 i5-480M 4GB 500GB ATI HD5650 1GB

Am mai gasit si un MacBook Air white, sh de 2 luni, cumparat cu fact de la noi, mai are garantie pana in 2013, dar e modelul de baza, cum ar veni, chel line Very Happy; pretul este de 3.400 ron usor negociabil.
Shocked

126Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Wed May 04, 2011 9:27 am

c6t9

Prefer una din aia și un telefon normal, decât să intru pe net de pe un ecran minuscul doar să mă laud că sunt pe net.

https://www.facebook.com/pages/Text-sunet-și-imagine/151603018234

127Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Wed May 04, 2011 10:19 am

1QVIPER

1QVIPER

Nu e vorba de lauda aici (cel putin asa cred, la oamenii normali). Nu poti cara dupa tine zilnic (sau eu nu pot) o tableta.

128Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Wed May 04, 2011 10:46 am

Monitor_R

Monitor_R

c6t9 wrote:Prefer una din aia și un telefon normal, decât să intru pe net de pe un ecran minuscul doar să mă laud că sunt pe net.
4' diagonala nu mai e asa "minuscul" si cu zoom deja e f. OK.

129Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Wed May 04, 2011 11:07 am

c6t9

c6t9

10" e și mai ok Smile

130Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Wed May 04, 2011 11:25 am

Aer Curat

Aer Curat

Te referi, cumva, la mere ? Rolling Eyes

131Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Thu May 05, 2011 1:18 am

c6t9

c6t9

Doar dacă va fi din ăla transparent, altfel degeaba.
Eu mere nu voi lua niciodată doar pentru un OS. Știu să pun un Linux.

Am văzut de la Asus pe la 1700 de lei cu 10" și autonomie 16 ore. Este o alternativă interesantă la un laptop similar ca preț. Este puțin cam mic ecranul, dar compensează la mobilitate și autonomie.

132Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Thu May 05, 2011 2:00 am

Monitor_R

Monitor_R

Ceva e in neregula cu tabletele astea....
Din punctul meu de vedere, ca sa poata sa fie o alternativa la un laptop micut, avantajul tabletei sta in existenta conexiunii 3G si a GPSului - functii incorporate...
Doar existenta WiFi nu asigura mobilitatea totala...

Si atunci se ingusteaza paleta de produse la mere si la Samsung.
Nu am vazut la alti producatori si cele 2 functionalitati - poate mi-a scapat.
Si atunci pretul se indreapta spre 2000-3000 RON, unde te intrebi de ce tableta si nu laptop... confused

133Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Thu May 05, 2011 4:10 am

c6t9

c6t9

Pentru mobilitate și autonomie, cum spuneam. 3G am și eu pe laptop și nu l-am folosit o secundă. Am alt fel de net.

134Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Fri May 06, 2011 1:42 am

the1

Poate, dar fara 3G, autonomie tabletei e frectie la picior de lemn. Daca am nevoie de net si nu gasesc nicio retea wireless...

135Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Fri May 06, 2011 1:59 am

c6t9

c6t9

Adică ce faci mai exact de nu-ți ajunge un modem din ăla USB? Doar nu pe apuci să descarci Matrix FHD. Pentru YT este arhisuficient.

136Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Fri May 06, 2011 3:01 am

the1

Ah, sa bagi modemu' pe usb in tableta? Esti sigur ca merge pe iPad sau Android?

137Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Fri May 06, 2011 3:45 am

c6t9

c6t9

Pe măsură ce crește numărul lor, va apărea și posibilitatea asta, cred. No, eventual pui telefonul ca Hotspot, dacă ai.

Oricum eu nu-s amator nici de android, nici de ios, cu toate marketurile lor. Dacă aș lua o tabletă din asta, m-ar interesa să știe windows și linux. Înțeleg de ce s-a mai inventat un OS.
Honeycomb cică pune accent pe multitasking. Au reinventat roata. La mobile era un oarece vid, dar mai sus deja există soluții.

138Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Fri May 06, 2011 8:48 am

1QVIPER

1QVIPER

Asta cu multitaskingul sau lipsa lui mi se pare o chestie hilara. Daca 10% dintre utilizatorii de orice forma de computer folosesc multitrasking, e bine. Dar cred ca 10% e mult. In rest e doar un motiv pentru unele firme care nu pot face ceva anume, de a arata ca a lor e "mai mare" ca a altora.

Cat despre 3G pe tablete sau chestii asemanatoare, e dpmdv un "must have". Sa dau un exemplu neutru: Kindle de la Amazon. Cel cu 3G ofera acces GRATUIT in peste 100 de tari prin retelele 3G la carti. Inclusiv Romania. Mi se pare o chestie eleganta.

Apoi, pe majoritatea tabletelor (sper sa nu gresesc) 3G si GPS sunt cam pe acelasi cip. Un alt plus. Le ai pe ambele.

Stick-ul RDS e o gluma. Merge in prea putine locuri pentru a fi cu adevarat net mobil. Iar un 3G poate avea si roaming in ultima instanta. Probabil o avea si stick-ul de RDS, dar e un obiect in plus de carat in geanta.

139Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Fri May 06, 2011 9:44 am

c6t9

c6t9

Poți da 3G prin telefon, nu-i mare șmecherie. Asta dacă nu merge un stick USB. Vezi că nu există numai de la RDS.

Deci mi se pare într-un final un argument invalid. Eu de exemplu însă, deși am 3G pe laptop, mi se pare inutil. Să știți că astea mai sunt utile și pentru altceva decât net. Și acolo nu trebuie conexiuni țepene să-ți accesezi mail-urile pe un server extern, unde, indiferent de situație, ar trebui să stea mail-urile, fiind în siguranță acolo. Pe calculator descarci doar o copie, dacă este necesar.

GPS pe tabletă e mișto în principiu, nu văd pe nimeni să-și pună tableta pe bord pentru a naviga, deci utilitate zero din acest punct de vedere.

O tabletă cu autonomie mare la 10" ar fi de preferat unui laptop. Din păcate, momentan, ar fi puțin cam scumpă.

Ce înțelegi prin multitasking? Adică ce fac io, 2 browsere, o codare FulHD, diverse procese prin spate, YM și un joc peste? Sau nu înțeleg ce ar presupune ca un OS să nu poată realiza mai multe sarcini/programe simultan. Cum nici nu înțeleg cum de încă se discută despre așa ceva.

La mine merg permanent multe programe în paralel. Uneori și încă un windows pe același calculator cu propriile programe. Dream in a dream.

140Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Fri May 06, 2011 10:24 am

1QVIPER

1QVIPER

Nu toti au telefoane capabile de 3G sau nu doresc sa dea net prin ele sau alte variante Wink Unele solutii tie ti se par simple, altuia nu Wink La fel cu stickurile, indiferent de provider. E un matz in plus in final. Personal mi se pare inutil.

Tablete in bord sa stii ca se pun, nu e vorba insa de navigarea neaparat in masina. Mai sunt multe situatii cand (poate) ai nevoie de GPS. Si chiar daca e doar de fun, de ce nu in final?

Tu ai amintit de multitasking, nu eu Wink Si asta cu multitaskingul e "arma secreta" a androizilor (zic ei Wink ). Dar multitasking pe tablete sau telefoane mi se pare ceva amuzant Very Happy Ce faci tu ca MT e una, dar hai sa stam starmb si sa cugetam drept: care e procentul utilizatorilor de astfel de aparate care fac atatea chestii simultan?

In general eu incerc sa privesc plusurile si minusurile global. Nu dpmdv. Pentru ca aici de exemplu discutam la modul general, nu ce imi place mie sau tie sau ce e util unuia sau altuia. Cel putin asa cred... Cazul concret al topicului e alta poveste.

141Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Fri May 06, 2011 10:36 am

c6t9

c6t9

Păi ce vină am eu dacă așa se laudă ei, că s-au concentrat pe multitasking, 3-ul fiind special făcut pentru tablete de altfel. Pentru mine este o glumă să se amintească de asta pentru că nu concep să nu existe așa ceva.

Cum tu nu vrei sa dai net prin telefon, așa nu aș băga eu încă un SIM de exemplu. Sau de ce să ai doar SIM și nu stick utilizabil pe absolut orice calculator? În plus, cred că este foarte probabil ca un posesor de telefon cu android să cumpere mai rapid și o tabletă, deci ar fi extrem de simplă treaba.

Încă o dată, problema este falsă. Ea de fapt există la noi pentru că aici se vând modele fără 3G. Asta nu înseamnă că nu există. Dar și dacă nu există, tot este un minus minor. Sau mai precis pentru mine și cu și fără, tot nu ar conta. Nu-mi trebuie.

În schimb iPad 2 nu va fi suportat oficial de către Apple în România, cel puțin așa au declarat. Ceea ce nu prea înțeleg.

142Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Fri May 06, 2011 10:48 am

1QVIPER

1QVIPER

Cei de la Noumax acorda garantie fara probleme si la iPad 2. Este oricum garantie internationala.

Cat despre ce tot vorbim noi 2 mai sus, e clar ca pana la urma e chestie de preferinte, comoditate, utilitate samd. Bine ca avem de unde alege Wink

143Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Fri May 06, 2011 10:52 am

c6t9

c6t9

Avem de unde alege, dar nu cred să ne și luăm Very Happy

144Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Fri May 06, 2011 10:59 am

1QVIPER

1QVIPER

Si tu ai acelasi optimism ca si mine Very Happy E bine, vai de kookoo nostru Wink

145Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Fri May 06, 2011 11:36 am

c6t9

c6t9

Yes master

146Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Sat May 07, 2011 2:34 am

c6t9

c6t9

Apropo de ce discutam pe aici. Sony are 2 pad-uri.

Unul mai măricel la dimensiunea "standard" de vreo 10". Cuplat cu un TV de-al lor compatibil, poate trimite orice conținut WiFi către acesta. Deci media playerul clasic e pe moarte.

Al doilea este făcut pe modelul care mie cel puțin și se pare că de pe aici am fost cam singurul, mi s-a părut genial și plin de potențial cum am văzut primul produs. Este teoretic tot de 10", doar că se pliază în două, ca o carte. Se vrea la limita dintre console și pad-uri, pentru că am aflat că Sony are intenția de a investi serios în jocurile acestui segment, deschis oarecum de PSP (de fapt el e tare vechi, dar îi las să se laude) și adus la un alt nivel de către Nintendo.

Teoretic ar putea deveni un centru multimedia foarte interesant, inclusiv de comandă.

Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Sony-s2-1

Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Sony-s2-2

147Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Thu May 12, 2011 2:36 am

andrei0241

andrei0241

Dintre cele 3 de mai jos, pe care l'ati recomanda, tinand cont si de preturi?

Asus G73JW-3DE sau G73SW-A1 sau G73SW-XA1

148Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Thu May 12, 2011 4:50 am

the1

De ce doar ASUS-uri? Cel mai scump ce are in plus fata de varianta 2? Cred ca ajunge cel de mijloc.

149Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Thu May 12, 2011 9:43 am

andrei0241

andrei0241

Astea au fost ce mi s'a dat

Eu deocamdata nu's dispus sa dau >1000$ pe un laptop.

Diferentele dintre cele trei nu le inteleg ezac, d'aia v'am si solicitat ajutorul Very Happy Probabil ca in afara de 3D nu are altceva in plus cel mai scump fata de cel mediu ca pret

150Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Thu May 12, 2011 11:00 am

c6t9

c6t9

Asus pentru că sunt cele mai ieftine pentru ce oferă.

Aș spune al doilea pentru că are harduri hibrid, sensibil mai rapide decât cele clasice. Este laptopul pe care mi l-aș dori și eu.

Variantele 2 și 3, cel puțin teoretic, ar avea o autonomie mai mare, deși ca pachet complet, nu este o soluție chiar portabilă.

Prima variantă are 3D.

151Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 6 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Thu May 12, 2011 11:31 am

1QVIPER

1QVIPER

La ora asta, cel putin la noi, Asux stau cel mai prost la vanzari si service... A, mint, mai exista (desi habar nu am cum), MSI...

Sponsored content

Back to top  Message [Page 6 of 12]

Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Next