Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

You are not connected. Please login or register

Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ?

+7
the1
Monitor_R
alias
oaspetele
1QVIPER
c6t9
Aer Curat
11 posters

Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12  Next

Go down  Message [Page 7 of 12]

1Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Empty Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Wed Mar 09, 2011 10:19 am

Aer Curat

Aer Curat

First topic message reminder :

Dupa cum prea bine stiti unii dintre voi Very Happy , de cateva sapt intentionez sa cumpar un laptop. Am cochetat cu aceasta idee cu ceva vreme in urma, insa nu era neaparat necesar (nu ca acum ar fi devenit imperios necesara aceasta achizitie), dar am tot amanat.
Din ce am vazut, plus discutiile extinse purtate pe aceasta tema, nu mi-au sporit intersul fata de aceasta achizitie; cumva chiar din contra.
E adevarat ca si bugetul alocat de mine, este unul mediu, recte 2.800 Ron doar daca chiar merita respectivul laptop, altfel mai jos.
Cum cam toate ofertele din zona asta de pret, brand sau "noname", au cam aceleasi sanse la fiabilitate sau risc de a se strica, e cam greu de facut diferentierea; poate doar din prisma garantiei oferite.
Intr-un timp ma oprisem la unele modele Dell (2 an garantie), dar in cele din urma ma uit la un HP (1 an garantie, dar este posibila o extensie a garantiei pana la 3 ani, contra a 340 ron suplimentari); preturile sunt aceleasi, sau tot pe acolo.

HP ProBook 4520s i5-480M 4GB 640GB ATI HD6370 1GB

O alta configuratie pt un Dell (procesorul difera putin, tot i5, dar la 480 in loc de 460), in plus are 3 ani in loc de 2 garantie:
Dell Inspiron N5010 i5-480M 4GB 500GB ATI HD5650 1GB

Am mai gasit si un MacBook Air white, sh de 2 luni, cumparat cu fact de la noi, mai are garantie pana in 2013, dar e modelul de baza, cum ar veni, chel line Very Happy; pretul este de 3.400 ron usor negociabil.
Shocked

151Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Thu May 12, 2011 11:31 am

1QVIPER

La ora asta, cel putin la noi, Asux stau cel mai prost la vanzari si service... A, mint, mai exista (desi habar nu am cum), MSI...

152Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Thu May 12, 2011 11:41 am

Monitor_R

Monitor_R

Cum unchilule MSI?
Parca service-ul il asigurau baietii de la SKIN si ii stiu baieti seriosi.

153Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Thu May 12, 2011 12:01 pm

1QVIPER

1QVIPER

La service da, dar cine mai cumpara Very Happy Azi am vazut, dupa mult timp, un MSI in magazie. Printre zecile de Toshibe, Delluri si Haspeuri.

154Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Thu May 12, 2011 12:12 pm

Monitor_R

Monitor_R

Tocmai imi facea cu ochiul ASTA, ca tot mi-a raposat un HP NW8000 ...

155Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Fri May 13, 2011 2:19 am

c6t9

c6t9

1QVIPER wrote:La ora asta, cel putin la noi, Asux stau cel mai prost la vanzari si service... A, mint, mai exista (desi habar nu am cum), MSI...

Nu sunt un mare fan Asus, dar lipsa de alternativă duce și la astfel de achiziții. În plus este unul dintre modelele lor mai reușite.

Alte soluții nu prea sunt.

https://www.facebook.com/pages/Text-sunet-și-imagine/151603018234

156Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Fri May 27, 2011 10:01 am

c6t9

c6t9

http://www.emag.ro/laptopuri/notebook-acer-aspire-5742g-384g50mncc-cu-procesor-intel-174-coretm-i3-380m-253ghz-4gb-500gb-nvidia-geforce-gt-540m-2gb-linpus-copper-brown--pLX.RG80C.006

Singura bubă, este un Acer.

În rest, o configurație foarte solidă la un preț chiar interesant. Cam orice joc sau aplicație nu ar trebui să-i pună probleme, cât timp nu se supraîncălzește și poate, poate au rezolvat problema asta de la modelele anterioare.

Ok, nu sunt nici cele mai solide, dar până la urmă nu joci fotbal cu ele, oricum trebuie să existe o minimă grijă. Mulți considera laptopul un fel de mobil pe care-l pot arunca și scăpa pe jos de n ori, dar eu cred cu totul altfel.

Ca idee finală, la prețul unui telefon mai răsărit, chiar oferă multe.
Placa video este DX11, pe 128bit și dă un respectabil 8k în 3d06, ceea ce nu-i rău deloc, chiar deloc pentru un laptop. Este aproape la fel de bună ca a mea.

Ce salturi uriașe în performanțe. Prima mea placă video pe un portabil, abia de reușea 750 de puncte și era una dintre cele mai rapide, acum doar câțiva ani. Azi o placă vândută aproape ca entry, este de mai bine de 8 ori mai puternică.

Și când te gândești și că procesorul este mai performant decât un Extreme X9000, e ceva.

157Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Fri May 27, 2011 10:19 am

1QVIPER

1QVIPER

GT-urile astea din seria 5xx de pe laptopuri sunt niste prastii. Personal mi s-a acrit de ele si de problemele lor. Indiferent de producator. O fi ea DX11 si cu scor in 3DM (care de cand lumea e pro-nVidia), dar daca pui sa munceasca ceva pe bune se duce la campie. Pe testate.
Din aceeasi gama as vota cu asta: http://www.oktal.ro/laptop/hp-probook+4520s+i3-380m+4gb+640gb+ati+hd6370+1gb+suse+linux+champagne-o48052.html . Macar am carcasa laptopului din metal Very Happy
P.S. nu te astepta ca procesorul ala sa faca minuni, ca nu o va face. Este un entry.

158Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Fri May 27, 2011 11:10 am

c6t9

c6t9

Of.

159Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Fri May 27, 2011 11:25 am

1QVIPER

1QVIPER

Acu serios, mi-au venit atatea laptopuri cu probleme, de la cele de 1599 la cele de 4699, de m-am plictisit de ele. E adevarat, ca procentaj sunt ff putine fata de cate se vand, dar eu vad doar partea in care se strica orice model de la orice producator. Pe primul loc? HDD-urile Toshiba, indiferent in ce scula sunt bagate. Apoi, placile video amintite mai sus, care ori crapa, ori nu se instaleaza, ori ard in flacari.

160Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Fri May 27, 2011 11:53 am

c6t9

c6t9

Da, la instalare ai dreptate, procedura e a dracului ce complicată. De ce??? Nu știu. Dar se poate.

Singura mea problemă este că nu știu nici un HP care să nu fi crăpat. Nici măcar unul singur.

Ar mai fi o alternativă de la Dell, dar parcă e cu 5-600 de lei mai mult.

Măh, placa mea video, 8800GTX, răcită cu un singur ventilator comun cu procesorul, merge ore întregi la setări maxime fără căderi de fps, fără alarme și alte chestii de genul ăsta.

161Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Sat May 28, 2011 12:24 am

1QVIPER

1QVIPER

Mai stii vorba aia? "Nu se mai fac cum se faceau" Wink

162Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Sat May 28, 2011 3:49 am

c6t9

c6t9

Tare mi-e că ai dreptate. Eu mă gândesc și că produsele sunt făcute așa intenționat să nu mai țină prea mult.

Cum e cu HP-urile la voi? Eu ce cunosc de la oameni, nici măcar un singur model nu a ținut, absolut toate au crăpat. Așa că am dezvoltat involuntar o fobie față de HP. Recunosc că și cu alte produse ale lor am avut personal cele mai triste experiențe.

Am înțeles că până și directorii lor fug de firma asta, la propriu Laughing

163Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Sat May 28, 2011 10:42 am

1QVIPER

1QVIPER

Pai la HP dam la greu seria 4520s, indiferent de motorizare. Se dau in draci, vin mai putine decat Dell sau Toshiba inapoi. E adevarat ca Dell se dau si mai si. Dar la alea au venit deja destule XPS-uri inapoi (Inspiroanele sunt entry, nu le mai iau in seama). Buba e ca motivul principal pentru care vin toate inapoi sunt HDD-urile, care nu tin nici de HP nici de Dell. Si cad in draci, in primele 1-2-3 luni.

164Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Sat May 28, 2011 11:08 am

c6t9

c6t9

affraid

Clar, nu mai iau nimic.

165Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Sat May 28, 2011 11:23 am

1QVIPER

1QVIPER

Ma tot intreaba prieteni: ce laptop ti-ai lua? Si le zic la modul cel mai sincer: nu stiu! Daca as fi nevoit sa imi iau un laptop, si as fi si restrans la buget, pur si simplu NU STIU ce as lua! Daca insa bugetul nu ar fi o problema, cu siguranta as lua asta:

166Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Sun May 29, 2011 2:43 pm

bleunightdanger

bleunightdanger

1QVIPER wrote:
Din aceeasi gama as vota cu asta: http://www.oktal.ro/laptop/hp-probook+4520s+i3-380m+4gb+640gb+ati+hd6370+1gb+suse+linux+champagne-o48052.html . Macar am carcasa laptopului din metal Very Happy

FOARTE misto scula asta! Chiar arata foarte bine si configuratia este super la banii astia.
Carcasa aia e metalica?!? Eu credeam ca e plastic cu aspect de..

167Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Sun May 29, 2011 8:49 pm

1QVIPER

1QVIPER

4520s sunt toate metalice. Ne-a venit unul facut zob (la incarcare la importator au bagat ghearele de la liza in el) si am vazut metalul in toata splendorea lui Very Happy

168Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Mon May 30, 2011 4:34 am

c6t9

c6t9

Eu am o carcasă din plastic și merge. M-am lecuit de mult cu astea din aliaje. Degeaba e carcasa belea, dacă restul sunt de formă.

Am făcut niște teste de codare cu și fără CUDA. E diferență majoră. Din păcate nu am cum să pun totuși o placă ATI cu Stream să văd ce poate (în ideea și că aș avea o aplicație cu OpenCL, ceea ce nu am) așa că am citit ce spun alții. Mi se pare puțin aiurea să se dezvolte 2 idei paralele pe această temă, pentru că vei ajunge într-un final să cumperi softuri în funcție de implementările făcute în ele, nu de cât de bune sunt sau de nevoi.
Interesant mi se pare că poți muta dezvoltarea CUDA în OpenCL. Nu știu dacă merge și invers. ATI (AMD) sunt în urmă și la acest capitol.

169Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Tue May 31, 2011 5:05 am

andrei0241

andrei0241

Care'aveti timp si chef, imi puteti face o recomandare pentru un sistem (fara monitor/tast/mouse si alte d'astea) pana in 1500 ron, eventual de pe emag.ro (ca astia au si magazin in CT). In principiu se doreste ptr muzica, net, filme, insa daca ar misca si ceva jocuri pe el, cu atat mai bine Very Happy

170Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Tue May 31, 2011 8:10 am

c6t9

c6t9

Greu la prețul ăsta. Ce să zic, ce înseamnă să se miște jocuri? Un GTS450 poate, dar de i5 nu cred că te poți apropia. Astfel rămâne i3 sau un quad de la AMD eventual.

Ar mai merge un kit Kingston 4 GB DDR3 1600MHz CL9 HyperX Blu, chiar dacă poate îl vei folosi la o frecvență mai mică, e cam la fel prețul.

Nu știu dacă emag este cea mai ieftină soluție. S-ar putea adunat să mai dai 1-200 de lei la final, depinde exact ce alegi.

Mai depinde puțin și dacă tu vrei un fel de media center sau nu. Pentru că asta ar presupune silențiozitate maximă și performanță oarecum minimă la banii ăștia.

171Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Tue May 31, 2011 8:34 am

1QVIPER

1QVIPER

Nu ai nevoie de avioane pentru ce vrei tu. Ia in prima faza un i5 cu nucleu grafic si foloseste-l pe ala pana mai strangi bani de o placa video buna. Cu aia "onboard" vor merge fara greturi filme, net si ceva jocuri normale.

Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Config10

P.S. e doar o idee, poti lua de unde vrei, dar gandeste bine ca suma e cat se poate de aiurea, nici mare nici mica...

172Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Tue May 31, 2011 8:50 am

c6t9

c6t9

Bună și soluția asta Bravo

173Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Tue May 31, 2011 10:22 am

1QVIPER

1QVIPER

Pai in aceeasi situatie a fost un coleg, si pana la urma a facut acelasi "compromis". Ca mai avea bani doar de o placa video pana in 250 lei, deci o prastie...

174Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Tue May 31, 2011 11:50 am

andrei0241

andrei0241

Multumesc ptr raspunsuri!

O placa video buna cam la ce pret ajunge? In iarna imi va veni si mie randul sa schimb desktop'ul Very Happy
Deocamdata intrebarea a fost doar un ... demo, ptr un amic care vrea sa'si ia ceva zilele astea

176Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? - Page 7 Empty Re: Ce laptop sa-mi (mai) cumpar ? Tue May 31, 2011 12:27 pm

andrei0241

andrei0241

In ce hal pot sa arate niste placi video acum Shocked 2 ventilatoare?

Oricum, e bine de tinut minte ca in 20mil iese un calculator bun (bine, nu se va compara cu astea Very Happy)

Sponsored content

Back to top  Message [Page 7 of 12]

Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12  Next