Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

You are not connected. Please login or register

De prin lumea auto

+6
pejte
the1
andrei0241
ska
Aer Curat
c6t9
10 posters

Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Next

Go down  Message [Page 9 of 13]

1De prin lumea auto - Page 9 Empty De prin lumea auto Tue Mar 15, 2011 3:25 am

c6t9

c6t9

First topic message reminder :

BMW preconizează o creștere a vânzărilor în 2011, anunțând că nu este afectat de către dezastrul din Japonia.

Renault, victima unui angajat.
La început de an, pe baza unor date primite de la un responsabil cu securitatea companiei Renault, fost angajat al serviciului secret din cadrul Ministerului apărării franceze, 3 directori fuseseră suspendați în urma suspiciunilor cu privire la existența unor conturi în străinătate, care nu au putut fi explicate, dar nici dovedite. Cei 3 au negat în permanență exista conturilor și au respins acuzațiile de spionaj industrial.

Acum autoritățile franceze au descoperit că nu există nici un cont și că întreaga "demascare" a fost opera angajatului de la securitate, pus sub acuzare pentru escrocherie.

https://www.facebook.com/pages/Text-sunet-și-imagine/151603018234

201De prin lumea auto - Page 9 Empty Re: De prin lumea auto Fri Nov 11, 2011 4:23 am

c6t9

202De prin lumea auto - Page 9 Empty Re: De prin lumea auto Sat Nov 12, 2011 3:57 am

c6t9

c6t9

Cum vi se pare noul Citronel DS5?

203De prin lumea auto - Page 9 Empty Re: De prin lumea auto Sat Nov 12, 2011 1:02 pm

Aer Curat

Aer Curat

Doar din "poze" pare interesant ca design (poate partea spate sa fie mai slaba), la interior in nota Citroen (si oarecum in genere, a celor frantuzesti).
Ce pot remarca, macar ca senzatie/impresie, este un minus legat atat de vizibilitatea fata (cauza: solutia aleasa pt montantii A), cat si de cea spate (cauza: solutia aleasa pt luneta, prea plonjata/franta si taiata de un eleron).

p.s.: stergatorul lunetei e cam meschinel .....

204De prin lumea auto - Page 9 Empty Re: De prin lumea auto Sun Nov 13, 2011 8:58 am

c6t9

c6t9

Mi s-a părut interesant și dacă ar avea o autonomie electrică că 50km, eu aș fi mulțumit. Are mod electric până la 50-60 parcă, are mod 4x4 (oarecum, FWD cu putere de la motorul diesel - cred că există și versiuni pe benzină, iar RWD de la cel electric - deși diesel-ul are cam 160 de cai și electricul aproape 40, totuși ambele au mult cuplu și în situațiile mai dificile ar fi ok, cred, n-am testat).

205De prin lumea auto - Page 9 Empty Re: De prin lumea auto Wed Nov 23, 2011 8:52 am

Aer Curat

Aer Curat

Rezultatele Euro NCAP pentru 17 masini noi. Surprize placute din partea chinezilor, rezultate sub asteptari de la marci de prestigiu

Un numar de 17 noi masini care vor fi lansate in curand pe piata au fost testate de Euro NCAP, organismul european independent de testare a sigurantei oferite de automobile. Doua masini chinezesti, Geely Emgrand EC7 si MG6, au obtinut rezultate surprinzator de bune, obtinand 4 stele din 5 posibile, insa patru masini de la marci pretentii au obtinut tot 4 stele din 5: Fiat Panda, Jeep Grand Cherokee, Jaguar XF si electricul Renault Fluence Z.E..

MG este o marca britanica, dar cumparata de chinezi, iar Euro NCAP se refera la ea ca la o masina chinezeasca.

“Aceste rezultate reprezinta o piatra de hotar pentru industria auto din China. Este un semn clar ca producatorii auto de acolo au invatat din experientele din trecut si investesc mult in cresterea rapida a securitatii. Chiar si cu o inasprire a conditiilor de testare ne asteptam la rezultate de 5 stele in curand”, a declarat secretarul general al Euro NCAP, Michiel van Ratingen.

Organizatia se arata surprinsa de rezultatul lui Renault Fluence Z.E., care a obtinut 4 stele, cand de fapt era asteptat un rezultat de 5 stele.

“Poate surprinzator, sedanul electric Renault Fluence Z.E. (…) a fost depunctat pentru protectia oferita pietonilor, soferului si pasagerului din dreapta. Acest rezultat il pune la egal cu Mitsubishi i-MiEV, dar in spatele unor masini electrice din aceeasi clasa cum sunt Nissan Leaf si Opel Ampera“, noteaza Euro NCAP.

Fiat Panda a obtinut 4 stele pentru ca nu are ESP in dotarea standard, conditie obligatorie pentru a primi 5 stele.

In contrast, tripleta Volkswagen up!, Skoda Citigo si Seat Mii a reusit sa obtina rezultate foarte bune (5 stele).

“Jeep Grand Cherokee a afisat rezultate dezamagitoare la capitolul protectia ocupantilor copii. In plus, la impactul frontal prinderea centurii de siguranta pe scaun aproape ca s-a rupt in doua (…) soferul aproape dandu-se cu capul de cercul volanului. Euro NCAP recomanda Jeep sa faca o investigatie proprie asupra cauzelor si sa implementeze o sina pentru scaun imbunatatita pentru urmatoarele masini care vor intra in productie”, se arata in comunicatul Euro NCAP.

206De prin lumea auto - Page 9 Empty Re: De prin lumea auto Wed Nov 23, 2011 11:29 am

c6t9

c6t9

Probabil asta cu Jeep-ul este singura surpriză.

207De prin lumea auto - Page 9 Empty Re: De prin lumea auto Thu Nov 24, 2011 7:57 am

Aer Curat

Aer Curat

Desi nu este un suv, ci un fel de Passat "allroad":

Oficial: Passat-ul SUV!!!

208De prin lumea auto - Page 9 Empty Re: De prin lumea auto Thu Nov 24, 2011 9:01 am

c6t9

c6t9

Mai există piață auto?

209De prin lumea auto - Page 9 Empty Re: De prin lumea auto Thu Nov 24, 2011 10:13 am

Aer Curat

Aer Curat

Exista si va exista, intr-un fel sau altul, cat timp vom exista si noi. Smile
Doar ca nu cred (cel putin nu-mi lasa impresia) ca producatorii auto au invatat ceva din toata povestea cu criza, sau mai bine spus cu noile realitati ale pietei si cam ce doresc clientii.
Aici este f posibil sa fie, cat de curand, o mare problema; deja in urma schimbarii dorintelor clientilor (din mai multe motive) am asistat la tot felul de migratii (de la model la marca si chiar si tip locomotie), in cautarea unui produs ceva mai aproape de ce isi doresc clientii.

210De prin lumea auto - Page 9 Empty Re: De prin lumea auto Thu Nov 24, 2011 1:30 pm

oaspetele

eu nu mi-as face griji pentru producatorii auto.

211De prin lumea auto - Page 9 Empty Re: De prin lumea auto Mon Jan 09, 2012 1:58 am

Aer Curat

Aer Curat

Piata masinilor noi a scazut si in 2011, ajungand sa fie la un sfert fata de valoarea din anul de maxim 2007

Inmatricularile de masini noi in Romania au scazut anul trecut cu 13,5% si nu au depasit valoarea de 82.000 de unitati, piata ajungand sa fie de aproape patru ori mai mica fata de acum patru ani cand se depasea pragul de 310.000 unitati. Pentru second-hand anul a fost si mai dur, piata scazand cu 56%, la sub 100.000 de unitati, iar cea mai cautata marca nu a mai fost Volkswagen, ci Opel, arata datele DRPCIV.

Piata masinilor noi a scazut an de an din 2008 incoace, iar in anul recent incheiat au fost inscrise in circulatie 81.709 autoturisme noi, fata de 94.541 in 2010. Lucrurile s-au schimbat mult in patru ani: in 2007 piata trecea de 310.000 masini noi, Dacia isi gasise peste 93.000 de clienti, iar marci precum Volkswagen, Renault si Skoda treceau fiecare lejer de pragul de 20.000 de unitati in acel an.

In 2011 vorbim de cifre mult mult mai mici: s-au inmatriculat 23.585 de masini Dacia, 8.743 Volkswagen, 7.568 de masini Skoda si 6.872 de masini Renault. Opel si Ford au trecut fiecare de 4.500 de unitati, in timp ce Chevrolet, Toyota si Hyundai au depasit fiecare circa 2.500 de unitati, arata datele Politiei.

2011 a fost un an extrem de slab si pentru inmatricularile de masini second-hand: 94.488 fata de 214.606 unitati in 2010. La acest capitol s-a petrecut o rocada interesanta fiindca dupa ce ani buni Volkswaagen a fost lider la volume, anul acesta Opel a preluat sefia, datele aratand ca s-au inmatriculat 22.254 masini, iar Volkswagen a avut 21.475 unitati. In 2010 VW avusese aproape 60.000 de masini SH inmatriculate, iar Opel are in jurul valorii de 55.000 unitati.

Ford a ramas pe trei in topul marcilor de SH, cu 11.583 de masini inscrise in circulatie anul trecut, in timp ce Audi a avut 5.267 de unitati, iar BMW, 4.679. Skoda a trecut de 4.200 de unitati, iar trei marci au avut intre 3.000 si 4.000: Fiat, Renault si Mercedes.

Adunand atat masinile noi, cat si cele second-hand, anul trecut s-au inmatricultat in tara 176.100 unitati, scadere de 43% fata de 2010 cand totalul a fost de aproape 310.000 unitati.

212De prin lumea auto - Page 9 Empty Re: De prin lumea auto Sat Jan 14, 2012 9:57 pm

oaspetele

Nu se poate ! Uitati-va la parcarile supermarketurilor si veti vedea ca nu e criza !

213De prin lumea auto - Page 9 Empty Re: De prin lumea auto Sun Jan 15, 2012 1:38 am

c6t9

c6t9

Se cumpără în draci!

214De prin lumea auto - Page 9 Empty Re: De prin lumea auto Sun Jan 15, 2012 4:47 am

Aer Curat

Aer Curat

Daca scoatem din discutie perioada sarbatorilor (care oricum nu a fost la fel ca si in anii de "glorie") vom vedea ca se cumpara mai putin, dar si ca atat structura cat si valoarea produselor&cumparaturilor e diferita.
Mancare si bautura se cumpara, oamenii trebuie sa traiasca, chiar daca inca se cumpara mai mult decat au nevoie.

215De prin lumea auto - Page 9 Empty Re: De prin lumea auto Sun Jan 15, 2012 8:01 am

c6t9

c6t9

Dacă vrei să compari corect, o poți face de exemplu cu Grecia, unde chiar este o criză. Una e să cumperi pentru a mânca și alta e să fie plin peste tot și să se cumpere serios. Eu am fost uimit sâmbătă de numărul oamenilor prezenți la cumpărături cu presupuse reduceri.

216De prin lumea auto - Page 9 Empty Re: De prin lumea auto Sun Jan 15, 2012 8:53 am

oaspetele

Oricum, nu cred ca Bucurestiul este o oglinda a Romaniei.

217De prin lumea auto - Page 9 Empty Re: De prin lumea auto Sun Jan 15, 2012 9:53 am

c6t9

c6t9

Asta așa e.

218De prin lumea auto - Page 9 Empty Re: De prin lumea auto Mon Jan 16, 2012 4:27 pm

Aer Curat

Aer Curat

Mercedes-Benz transformă S Klasse într-o familie de vehicule

Germanii de la Mercedes pregătesc o surpriză concurenților direcți de la BMW și Audi extinzând linia de modele proprii din clasa mașinilor de lux. Conform AutoExpress, viitoarea gamă S va include, pe lângă limuzina obișnuită, alte trei versiuni de carosare.

„Clasa S este cel mai bun model din lume în segmentul de lux și vom prezenta multe surprize în materie de tehnologie odată cu lansarea noului model. Va oferi clienților ceva foarte diferit de concurenții direcți și va acoperi o arie mult mai largă de clienți”, a declarat jurnaliștilor de la AutoExpress managerul de produs din cadrul Mercedes-Benz, Uwe Ernstberger.

Britanicii susțin că ideea de a „acoperi o arie mult mai largă de clienți” ascunde, de fapt, o extindere a gamei S cu încă trei modele. Este vorba, în primul rând, de o versiune cu ampatament mărit a modelului standard care are rolul de a face uitată scoaterea din producție a modelelor Maybach. Viitorul model ar trebui să fie și urmașul direct al luxosului S600 Pullman.

Al treilea model al familiei S ar trebui să fie un coupe de dimensiuni mari, vehicul care a mai existat cu ani în urmă în gama S, în timp ce lovitura de grație dată concurenței ar trebui să vină de la varianta cabriolet a acestuia. Acest ultim model al gamei S va avea un plafon retractabil cu dimensiuni impresionante și va oferi loc pentru patru pasageri.

Toate modelele gamei S de la Mercedes-Benz vor fi echipate cu un nou sistem de termoviziune, denumit 6D-Vision, care are rolul de a „desoperi” pietonii aflați în spatele unor vehicule parcate și care ar putea apărea brusc în fașa vehiculului. De asemenea, sub caroseria vehiculelor se va afla un sistem de suspensie revoluționar, Magic Body Control (MBC), care va îmbunătăți radical confortul. La aceste noi echipamente se adaugă deja cunoscutele Distronic Plus, asistent activ pentru monitorizarea unghiului mort, Night View Assist Plus sau Parktronic. Lansare noii game S a germanilor de la Mercedes –Benz va avea loc, cel mai probabil, în prima parte a anului 2013.

219De prin lumea auto - Page 9 Empty Re: De prin lumea auto Wed Jan 18, 2012 1:19 am

Aer Curat

Aer Curat

http://0-100.hotnews.ro/2012/01/17/motorul-pe-benzina-cu-aprindere-prin-compresie-ca-propulsoarele-diesel-e-pe-cale-sa-devina-realitate

Motorul pe benzina cu aprindere prin compresie, ca propulsoarele diesel, e pe cale sa devina realitate
Este deja de notorietate faptul ca motoarele pe benzina au aprindere prin scanteie, iar cele diesel prin compresie. Cercetari recente in domeniul motoarelor cu ardere interna arata ca pot deveni realitate, in curand, propulsoarele pe benzina care aprind combustibilul atat prin scanteie, utilizand bujiile, cat si prin
compresie. Comutarea intre cele doua tipuri de aprindere s-ar face
automat, in functie de nivelul de solicitare a a motorului, iar
eficienta utilizarii combustibilului ar creste cu 30%.
Cu alte cuvinte, acest nou tip de motor ar fi capabil sa dea eficienta
unui propulsor diesel, dar sa ofere puterea si emisiile reduse ale unuia pe benzina. Un grup de cercetare condus de compania Robert Bosch din Germania, impreuna cu cativa parteneri, are un proiect de cercetare in valoare de 24,5 milioane dolari, dintre care 12 milioane dolari vin de la Departamentul de Energie din SUA, informeaza Automotive News.

220De prin lumea auto - Page 9 Empty Re: De prin lumea auto Thu Feb 02, 2012 2:24 pm

Aer Curat

Aer Curat

Si iata o chestiune care ar fi trebuit sa o facem cu totii, mai ales in zilele astea, cand carburantii au ajuns sa coste absurd de mult. Very Happy

O americanca va primi despagubiri de 10.000 de dolari fiindca masina ei consuma mai mult decat pretindea producatorul

lol!

221De prin lumea auto - Page 9 Empty Re: De prin lumea auto Fri Feb 03, 2012 1:57 am

c6t9

c6t9

Adevărul e că cifrele pentru consum sunt foarte des prea optimiste. Noi nu folosim mașina în laborator.

222De prin lumea auto - Page 9 Empty Re: De prin lumea auto Fri Feb 03, 2012 5:23 am

Aer Curat

Aer Curat

Optimiste este frumos spus, mai degraba minciuni sfruntate aruncate cu nesimtire crasa in ochii clientilor.
Daca 1-2-3 producatori au ramas si continuat in felul asta (in trecut, acum 15-20-25 ani, discrepantele erau mult mai mici) nici ceilalti nu au fost mai fraieri sa spuna pe bune.
Singurul lor pretext, cat de cat intemeiat, este faptul ca toata tarasenia cifrelor de consum (in special cel urban) tine f mult de aglomeratie, conditii de trafic.
DAR, orasele sunt din ce in ce mai aglomerate si intre orase de aceiasi marime, aglomeratie, etc. diferentele nu sunt semnificative -> deci ar fi putut face o evaluare in sensul asta; sa spunem "consum metropola". Sau sa dea consumul urban exprimat intr-o plaja reala, ex: intre 8,5 si 12%.
In plus, in ultimii ani, asistam la o cronicizare a acestei nesimtiri crase, prin faptul ca producatorii anunta cifre de consum din ce in ce mai mici (fiind o adevarata competitie intre ei si-n acest sens), atunci cand vin cu o generatie imbunatatita sau noua de motorizare, trecerea la o norma de poluare superioara, etc., chestiuni care nu au nicio legatura cu realitatea.

223De prin lumea auto - Page 9 Empty Re: De prin lumea auto Fri Feb 03, 2012 6:51 am

c6t9

c6t9

Pe mine cea mai tare chestie care mă distrează este stop&go ce aduce o economie de 0.5%.

224De prin lumea auto - Page 9 Empty Re: De prin lumea auto Fri Feb 03, 2012 7:13 am

1QVIPER

1QVIPER

Aer Curat wrote:Si iata o chestiune care ar fi trebuit sa o facem cu totii, mai ales in zilele astea, cand carburantii au ajuns sa coste absurd de mult. Very Happy

O americanca va primi despagubiri de 10.000 de dolari fiindca masina ei consuma mai mult decat pretindea producatorul

lol!
Ei bine, cumnatul meu a facut scandal monstru cu Honda lui de acum 1 an. Nu numai ca avea consumul mai mare decat cel specificat dar era nesimtit mai mare, si nefiind singura masina din casa s-a dus cu scandal peste ei. In prima faza i-au servit-o cu "asa face toate, e in parametri" (in engleza, desigur Very Happy). Nu a tinut. In final i-au dat alta mai buna cu o mica diferenta la plata lunara. A dracu, asta consuma corect sau in limitele bunului simt fata de cifrele oficiale!

225De prin lumea auto - Page 9 Empty Re: De prin lumea auto Fri Feb 10, 2012 3:12 pm

Aer Curat

Aer Curat

Skoda a înregistrat vânzări record în ianuarie

Skoda Auto, divizia din Cehia a grupului auto Volkswagen AG, a anunţat vineri că vânzările în luna ianuarie au crescut cu 10% comparativ cu perioada similară din 2011, la 75.400 vehicule, un record absolut pentru luna ianuarie pentru compania care are o vechime de 117 ani.
Vânzările record înregistrate de Skoda, unul dintre principalii exportatori ai Cehiei, ar putea sprijini redresarea economiei, care se bazează pe producţia de automobile, componente auto şi electronice, conform Agerpres.

Pieţele din Europa Occidentală au fost motoarele creşterii vânzărilor Skoda în ianuarie, înregistrând un avans de 11%, la 29.300 unităţi. Şi în China vânzările au urcat cu 1%, la 20.800 unităţi.

Performanţele Skoda ar putea ajuta şi economia Cehiei, datele preliminare privind evoluţia din trimestrul patru urmând să fie publicate în 15 februarie. Analiştii se aşteaptă la o redresare a Produsului Intern Brut al Cehiei, la 0,1% în ultimele trei luni din 2011, faţă de un declin de 0,1% în trimestrul trei din 2011.

Recent, Ministerul ceh de Finanţe şi-a redus estimările privind evoluţia PIB-ului în 2012 până la un avans de 0,2%, de la 1% anterior, avertizând chiar că nu exclude o eventuală recesiune având în vedere criza din zona euro, care cumpără 70% din exporturile Cehiei.

Producătorii auto europeni, în criză de supracapacitate. Mii de locuri de muncă în pericol

226De prin lumea auto - Page 9 Empty Re: De prin lumea auto Sat Feb 11, 2012 4:55 am

c6t9

c6t9

Ce comentarii au ăștia din ultimul link. Și ne mai mirăm că suntem aici.

Sponsored content

Back to top  Message [Page 9 of 13]

Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Next